Veiem bé la TV ?

Aquest és un tema que porta ja molt de temps en boca dels arenyencs i sobretot durant les èpoques d’estiu quan segons diuen els experts, per les ones tèrmiques, el senyal analògic de televisió es rep pitjor.
.
Quan vair estar a l’anterior govern municipal varem treballar amb l’enginyer municipal aquest assumpte i varem arribar a la conclusió que calia instal•lar un repetidor a la zona alta de la vila; més o menys sobre les pistes d’atletisme i un altre a l’espigó de ponent del port.
.
D’aquesta manera es cobrien la major part de zones fosques que hi ha per tot el terme municipal i sobretot a la zona del Casc Antic.
.
Diuen que aviat arribarà la TDT (Televisió Digital Terrestre), però no està del tot clar quan es farà l’apagada analògica. Almenys això és que no hem sabut veure per internet.
.
Des del VIA varem fer consultes pertinents a la Generalitat i també varem parlar amb en Xavier Roca, regidor de l’Ajuntament d’Arenys de Munt i bastant entès en la matèria, i pel que sembla tampoc està massa clar el tema.
.
Dit això i tenint present que d’aquí a un temps les antenes de recepció analògica no funcionaran i es necessitarà un codificador a cada antena i a cada aparell (si no el porta incorporat) per a poder veure la TDT, no podem esperar a que arribi aquest moment i deixar que molts arenyencs no puguin veure la televisió, la continuïn veient amb deficiències o no puguin veure alguns canals.
.
És important que hi hagi molta més informació sobre el tema i penso que a Arenys hi ha gent com l’Oriol Ferran, en Toni Cintas (fill) o en Xavi Roca, per dir-ne alguns que podrien organitzar una xerrada informativa sobre aquest tema de la recepció de televisió, amb les possibilitats tècniques i econòmiques que hi ha en funció del sistema de recepció que hi ha en cada moment i fins el moment de tenir instaurada plenament la Televisió Digital Terrestre.
.
És una proposta que li faig al nou regidor de Participació Ciutadana.
.
Per Sant Jordi d’aquest mateix any, un grup d’arenyencs va reivindicar davant la Plaça de l’ajuntament solucions i va denunciar un mal tracte per part de l’anterior alcalde.
.
Ara és un bon moment per tal que el nou Consistori Municipal millori les relacions amb aquests veïns que tenen tot el dret del món en reclamar el dret a la informació per mitjà de la televisió i donar solucions. Pensem que aviat caldrà parlar de pressupostos per al 2008 i potser això és un dels temes prioritaris, almenys per al VIA.

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

A Arenys la TV es pot veure bé!

Enviat per @oriolferran el Dm, 14/08/2007 - 17:31

Lluís,
la preocupació per aconseguir una bona cobertura de televisió a Arenys ha estat entomada de bon principi per l'equip de Govern. Per aquest motiu es va fer fa unes setmanes la reunió que cites amb Arenys de Munt.

L'aposta tecnològica per aconseguir garantir un bon senyal televisiu passa per la TDT (televisió digital terrestre), atès que han quedat clares les limitacions i problemes tenen les transmissions analògiques (interferències d'estiu).

Amb TDT ha quedat demostrat que l'emissió, amb potencia suficient, des de Collsacreu, dóna una senyal bona, a tot el nucli urbà. El senyal del programa de TVC es pot veure des de l'estiu de 2004, en format digital, a punts on l'emissió analògica dóna problemea. Per aquest motiu apostem per explicar i convencer que el centre d'emissió preferent d'Arenys de Mar ha de ser Collsacreu.

En aquest sentit hem decidit avançar i treballar amb l'Ajuntament d'Arenys de Munt perquè des de Collsacreu hi arribi el màxim d'oferta televisiva possible. I que no sigui considerat un emplaçament de segona pels instal·ladors, perquè "no hi ha tots els canals". Fer una bona didàctica del tema, adreçada als ciutadans, és un dels temes que hem plantejat i que coincideix amb el que apuntes de xerrada informativa.

El tema de l'apagada analògica és independent a l'encesa digital. Una cosa és la data concreta que es farà aquesta aturada (el 2010, torna a ser la data...) però això no va en contra de que poguèm aprofitar i accelerar l'arribada d'aquesta tecnologia, sobretot, quan per nosaltres no és només un tema de més oferta de canals, sinó de garantir la cobertura en qualitat.

A la teva explicació si barregen un seguit de temes que poden generar confusió, en concret respecte al tema de l'apagada i analògic vs. digital que no s'han de barrejar. També respecte a "les reivindicacions d'uns veins, aquest sant Jordi", que era per les antenes de telefonia mòbil i no pas per la TV.

www.arenyautes.cat/pau-i-bits

Lluís Blanchar

Efectivament Oriol. De totes

Enviat per Lluís Blanchar el Dc, 15/08/2007 - 19:31

Efectivament Oriol.

De totes maneres, es pot veure que l'apagada analògica es va demorant i molts arenyencs no veuen bé o no veuen alguns o tots els canals de TV.

Jo visc en una comunitat de propietaris i només podem veure TDT els canals catalans.
No hi ha massa facilitats per a poder veure altres que una antena individual, pel que sembla sí poden veure amb menys dificultats.

És per tot això que a banda de donar una bona informació al ciutadà sobre aquest aspecte és important mirar de trobar solucions fins als 2010 o l'any que sigui per tal de veure, ja sigui analògicament o ja sigui amb la TDT qualsevol oferta televisiva que hi hagi i per això cal dotar de les infraestructures necessàries per tal que això ja no sigui un problema.

Gràcies per la teva ràpida resposta.

Lluís Blanchar