ÉS MÉS GRATIFICANT DONAR QUE REBRE

Quin truc de la creació per aconseguir que ens ajudem els uns als altres! Tots anem buscant rebre, rebre, fins que un dia descobrim que la felicitat és donar.

 

De petits ens dominen l’ego i l’autoprotecció, necessaris per tirar endavant, però s’ha d’educar els infants a compartir, saber donar, i ells lentament n’aniran descobrint els beneficis; així esdevindrà una humanitat més generosa i solidària. Cal educar les criatures perquè sàpiguen que no poden fer sempre el que volen, sinó que han de pensar en els altres nens. I no pensem que en el futur rebran moltes patacades, perquè si això s’estén anem a grups humans d’una gran bondat, amb la violència erradicada. I no penso que sigui una utopia, sinó una realitat plausible. Aquest és el camí que cal recórrer.

 

Com que vivim en un temps tan mesurat, se’ns fa etern. Si visquéssim en el present ens seria més senzill. I jo arribo a entendre que per fer un pas endavant calen milers d’anys, perquè el temps en l’altra dimensió no existeix. Però el nostre ego ens diu: “Jo ja no ho veuré.” I què? Cadascú és una baula de la llarguíssima cadena que forma la humanitat. Treballem per un futur millor, arribi quan arribi.

 

I si donant rebem un gran benestar interior i felicitat ja és un bon benefici, i contribuïm a millorar les condicions de vida de molts humans. Aquest temps de pandèmia ens ha fet reflexionar i hem pres consciència que hi ha molta part de la humanitat que està molt mancada, fet que ha provocat una emigració enorme. Aquests són temps de posar en pràctica el tema del qual parlem. I sabem que hi ha moltes persones que estan ajudant i donant molt. No hem de posar la nostra mirada només en les notícies que reparteixen totes les desgràcies del planeta, sense posar atenció en el bé que s’està fent.

 

Tinc el privilegi de tenir a la vora una persona que practica aquest do.

 

No cal dir que amb la guerra d’Ucraïna, tan cruel i esgarrifosa, s’ha posat a prova la gran solidaritat i la capacitat d’ajudar i donar, per part de milers de persones que estan acollint a tants ucraïnesos i ajudant tot el que poden i més.

 

Siguem feliços fent feliços els altres!!!

 

“El principi de donar i rebre és el principi de la diplomàcia: dones un i reps deu.” Mark Twain (1835-1910)

“Ningú ha esdevingut pobre per donar.” Anne Frank (1929-1945)

 

Mª Teresa Quintana i Riera

Afegeix un comentari nou