Als tripulants del vaixell Clara Campoamor

Ahir varen arribar al port de Tarragona els immigrants de Costa d'Ivori que els tripulants d’un pesquer va recollir a alta mar.
Aquesta situació cada dia es més freqüent, fa que sovint em pregunti com deuen ser de dures les seves condicions de vida per prendre la decisió de viatjar en pastera i amb la possibilitat de no sortir-se'n. Aleshores intento imaginar-me com deuen haver-se acomiadat dels seus i que l’hi hauran dit a la mare, a la dona, als fills o als amics. Reflexiono sobre els desequilibris a la terra que fan que les persones hagin de migrar i de deixar els seus hàbits i costums, la manera d’estimar-se i la manera de relacionar-se per a poder sobreviure, i penso que hauran de renunciar a moltes coses, i també, que quan arribin a buscar-se la vida entre nosaltres, no serà fàcil i això que tenim de tot i força. En els moments difícils es molt possible que recordin la seva terra erma i els seus amics i familiars de la mateixa manera que em passaria a mi. Han sortit a buscar un món millor però l'han trobat realment? S'han llençat a l'aventura amb possibilitat de morir a fi de poder treballar i menjar cada dia, i en el millor dels casos, poder enviar diners cap el seu país. Ho aconseguiran?.
Els hi cobrem uns lloguers alts pel que reben com a sou i això fa que visquin en condicions que no desitjaríem a ningú de la família. Volem que s’integrin però a la vegada els marginem afavorint que tinguin una vida precària amb unes condicions precàries.
No m’agrada tot això. No crec que ningú tingui que aprofitar-se de la desgràcia dels altres. No practico cap religió però em preocupen les persones i no sé on anirem a parar amb tot el que està succeint. A vegades m’avergonyeixo de la nostra societat europea opulenta i segura de sí mateixa però que a la vegada necessita dels psiquiatres per curar les depressions.
En el cas d'aquestes persones que varen ser recollides a alta mar, s'hi afegeix a tota la desgracia encara un altre fet : la guerra que tot ho destrueix. Aleshores trobo encara mes lògic que facin el que fan i que es llencin a la mar en aquests vaixells precaris ja que possiblement jo també faria el mateix.
Per trobar més informació, podeu clickar

Afegeix un comentari nou