COMENÇO A ALBIRAR UNA MIQUETA

Pensant i llegint he començat a adonar-me de per què naixem. Ho intento explicar breument: jo crec en un Déu creador que va decidir crear l’univers i posar-hi criatures intel·ligents i amb lliure albir perquè gaudíssim d’aquesta natura i creació tan extraordinàries. No parlem només del planeta Terra, que és on vivim i, per tant, és el que coneixem. Vull dir que, en un univers tan immens, hi ha altres éssers a part de nosaltres. I no parlo de ciència-ficció, sinó de realitat.

 

El lliure albir, que és un do fantàstic, pot resultar perillós també, perquè podem fer tot el que vulguem, però això ens pot portar a situacions molt complicades, a més de deixar-nos seduir per les temptacions, que en diuen, que van en contra nostra. Perquè no tot el que l’ésser humà pot fer és beneficiós per a ell. I si anem fent un disbarat darrere l’altre acumulem molta negativitat que haurem de resoldre.

 

Hi ha grans pensadors i personatges espirituals que ens parlen de la reencarnació, que jo veig molt plausible. Les filosofies i religions orientals hi creuen, i a Occident ha anat desapareixent la creença. Cal dir que a Israel, a la religió judaica, estava incorporat i es pot trobar en textos antics. La idea és que quan morim tornem a néixer per aprendre el que no vam aprendre a les vides anteriors i no tornem a fer disbarats. I la nostra ànima va tornant tantes vegades com siguin necessàries per viure diferents experiències que ens ajudin a créixer i avançar per arribar al destí pel qual hem estat creats. Pot sonar molt estrany per a les persones que no ho hagin llegit i no n’hagin sentit a parlar, però Plató a l’antiga Grècia ja en parlava en els seus escrits.

 

Jo havia llegit en relats psiquiàtrics que alguns pacients en estat d’hipnosi recordaven vides passades i donaven detalls que es van poder comprovar i eren reals. Jo us aconsello que feu una mica d’investigació pel vostre compte i a veure què trobeu.

 

El meu estimat guru Paramahansa Yogananda, mort el 1952, explica coses molt interessants i està molt atent a la figura de Jesucrist. Per això va escriure La segunda venida de Cristo, que és un estudi profund dels Evangelis. Ell, com a bon hinduista que és, creu totalment en la reencarnació i l’explica molt bé. Jo hi vaig donant credibilitat perquè té la seva lògica, el fet que puguem anar purificant la nostra ànima a través dels temps fins que puguem arribar a l’estat ideal per gaudir de la vida eterna.

 

Mª Teresa Quintana i Riera

Afegeix un comentari nou