cagondena.... ha arrivat la crisi???

Hola hola!!

Molt bé... sembla que per fi ha arrivat la crisi de veritat. O no? Recordo fa uns quants mesos que certs comerciants ho veien amb recel. Ho veien com una eina més dels partits polítics per a fer-se amb uns escons més o menys al parlament... i jo els hi pregunto a dia d'avuí, estem en crisi? Intentaré ésser una mica riguròs, tot el que em deixa ésser la meva naturalessa, i faré un cop d'ull a la definició de crisi.
Crisis financiera es la crisis económica que tiene como principal factor la crisis del sistema financiero, es decir, no tanto la economía productiva de bienes tangibles (industria, agricultura), que puede verse afectada o ser la causa estructural, pero no es el centro u origen inmediato de la crisis; sino fundamentalmente el sistema bancario, el sistema monetario o ambos.
mmmmm... Lehman Brothers, Merryl Lynch, Northern Rock tant com l'asseguradora AIG. Què és el que està passant? On ens hem equivocat? No haviem de confiar en la iniciativa privada?. Què passa ara amb això de que s'ha de promoure? A mi em sembla de conya que es promogui (realment no, però suposem-ho), però si el sistema lliberal cau, i amb ell tots aquest fanàtics de la mà invisible... per què carai ha de venir l'Estat, aquest organ que tant odien aquesta gent, a salvar-los el cul? Ja ho sé... per les conseqüències. no? I això no ho podríem haver pensat abans? No sé, dic jo... un sistema basat en l'egoisme, no sé com carai es pot dir que s'equilibrarà? En fi... la qüestió és que ara, sembla que qui va dir una cosa ara diuen una altra (eh! senyor Solbes!) i tot continuarà rutllant perquè nacionalitzant aquí i allà (AIG, Merrill Lynch...) tot es soluciona. Sembla ser que la veritable naturalessa del sistema econòmic lliberal és que cada 30 anys caigui, possem mesures cautelars que algú evitarà en un futur i tornarem a tenir una crisi de cullons. No seria més fàcil, dic jo, replantejarnos si el que volem és el lliberalisme per, potser, algún altre sistema econòmic alternatiu? Evidentment, aquests seguidors d'Adam Smith, no ens deixaran.... però bueno, aprofiteu, somiatruites, de sumiar mentres encara sigui gratis.

Salut!

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

Ben retrobat!

Enviat per @oriolferran el Ds, 27/09/2008 - 11:51

Hola Hector,
feia molts dies que no et llegiem per aquí... i es troba a faltar la veu dels moviments socials. No ens abandonis i segueix-nos enxarxant.

www.arenyautes.cat/pau-i-bits

hector

Gracies!! :) Estic per aquí

Enviat per hector el Dc, 01/10/2008 - 21:10

Gracies!! :)

Estic per aquí de nou....

Salut!