Quo vadis, CiU?

Tot i que no ho he viscut en primera persona, entenc que és molt dur ser regidor/a a l'oposició. Des de l'ombra és més difícil mantenir aquella il·lusió i vocació de servei a la ciutadania. Si a això li afegim que has estat la força més votada, és fàcil entendre que el sentiment de "ràbia i emprenyamenta" es multipliqui.

El problema, penso, ve quan "la processó no va per dins" i aquesta ràbia es converteix en l'eix vertebrador de l'estratègia d'oposició. La conseqüència: "oposar-se (en públic) a actuacions que consideres positives pel municipi, però que no cal admetre simplement perquè s'ha decidit que a aquest govern, que ha usurpat el dret de la llista més votada a governar, no li hem de donar ni aigua."

Només així s'entén que una força que en l'anterior mandat "liderava" (amb el suport dels llavors partits a l'oposició) el tema de la regulació d'usos en planta baixa (tema conegut amb el nom de "zones fredes") com a aposta ferma pel model de comerç de proximitat, i que en l'inici d'aquest mandat considerava aquest assumpte entre els 4 de més prioritat, i que fa un any, en sessió plenària, hi va reiterar el seu suport, ara, a l'hora de la veritat, ha deixat "plantat" el govern municipal, segurament sense adonar-se (o sí) que a qui estava deixant plantat era al comerç local.

O només així s'entén que en el proper ple no donaran suport (ara per ara és el que penso) al conveni que permetrà convertir les Clarisses en la nostra "casa de les lletres", malgrat l'escenificació de la darrera junta de portaveus en la qual van apel·lar a la responsabilitat del govern per tal que s'ajornés fins al proper ple aquest tema, tot adduint que hi voldrien donar suport però argumentant no haver tingut temps material per estudiar alguns documents de l'expedient.

I és que és mala senyal quan "es posen pals a les rodes" només perquè altres aconsegueixen allò que uns no se'n van sortir.

Alguna cosa està passant a l' agrupació local. La decisió d'un(s) ha fet perdre el nord del partit. Quo vadis, CiU?

La bona notícia és que altres (de dins) se n'estan adonant. N'hi haurà prou com per què això suposi un veritable "punt d'inflexió" i aparegui per primera vegada en aquest mandat una voluntat constructiva i responsable d'oposició?

Tant de bo!!!

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

NO SABER ESTAR EN EL GOVERN

Enviat per Esperanceta el Dll, 03/11/2008 - 22:40

NO SABER ESTAR EN EL GOVERN MUNICIPAL

El regidor d'ERC, Marc Soler i Colomer, insisteix en desacreditar a CIU amb manifestacions erronees i amb una perpotència que és la característica del mandat del tripartit PSC-ERC-IC·V però sobretot del regidor d'ERC.
És perfectament legítim i fins i tot obligat, ajustar criteris de fa uns anys i adaptar acords finals atenent a dos fets: la proposta que l'equip de govern porta al plenari municipal i el moment polític en que s'adopta l'acord. En concret, respecte al "Pla d'Usos Comercials", CIU no està d'acord amb la proposta que fa el govern en el tram de la Riera al Rial de Sa Clavella ni amb la part alta de la Riera des del Calisay. CiU també considera, que ara, amb una duríssima crisi económica, que durarà molt de temps, no és el moment més idoni per aplicar aquests criteris. CiU no pren la seva decisió "per plantar" al govern, com diu el regidor d'ERC, basant.ho tot en una suposada "ràbia" contra el tripartit, en aplicar als altres, desiquilibris psicológics que, tal vegada són els propis.
En segon terme, CiU diu dues coses respecte a l'adquisició del convent de les Clarisses per la futura biblioteca: des del mandat del 2005 hem treballat per aconseguir aquest objectiu, per tant som els primers en voler feraquesta adquisició. Segona manifestació: no pot el govern dir, com fa constantment, i en particular en aquest tema transcendent: "has d'aprovar l'adquisició de les Clarisses tal com jo diré i si no ho fas així, no estimes Arenys".
Això demostra no saber estar al govern i és molt perillós perque és la font de tot autoritarisme. De fet el tripartit ja ha tingut greus problemes amb representants del medis de comunicació local i amb convilatants, perque no és admissible aquesta actutud. no fas el que jo, govern, vull i dic, queés bo per Arenys, ets una mala persona i un mal ciutadà.
Deu ni do,quin tripartit més immadur, sectari i agressiu!.

GRUP MUNICIPAL DE CiU
PD Aquesta comunicació la subscriuen TOTS els membres del Grup Municipal de CiU

@marcsic

No és una novetat...

Enviat per @marcsic el Dm, 04/11/2008 - 00:06

No és una novetat aquesta forma d'encaixar opinions quan no us són favorables. En l'anterior mandat, aquesta va ser una constant. Fins i tot quan l'enemic era a casa, en culpàveu els adversaris:

"Tot és a punt per a la moció de censura a rellotge programat", va ser la reacció de CiU quan es calava foc dins de casa (la casa convergent, és clar).

"És perfectament legítim i fins i tot obligat ajustar criteris de fa uns anys...." dieu. Només faltaria. I tant que sí. Em pregunto: a què esperàveu a debatre aquelles parts del pla d'usos que us incomodaven i que n'impedien el vot a favor?

Totes les esmenes que el vostre portaveu em va suggerir, van ser incorporades:

1) inclusió dels establiments multipreu, que no eren al projecte inicial
2) conversió de l'eina de regulació a una ordenança, en detriment de la modificació puntual del pla general que suggerien TOTS els tècnics (els de casa i els de fora).

Per tant, si us vau reservar coses simplement per justificar la vostra abstenció, com es desprèn, només esteu afegint arguments a favor de la meva sospita: tacticisme per damunt de l'interès del municipi.

Expressar una opinió, amb vehemència si voleu, no és prepotència ni autoritarisme. És simplement exercir el dret d'opinió. Entenc que us desagradi que es posi al descobert la vostra estratègia. Però de veritat pensàveu que colaria durant tot un mandat?

Finalment, quan heu de remarcar que un comunicat és subscrit per tot el grup municipal, vol dir que realment és veritat (allò de les divergències i desunió) i us equivoqueu de totes totes quan aprofiteu un espai d'opinió personal per confondre'l de forma interessada amb la veu del govern municipal. Més tacticisme?

rosavalles

hipotesis

Enviat per rosavalles el Dll, 19/01/2009 - 04:03

crec que estas elevant a categoria de veritat el que tot just és una hipòtesi. potser la hipòtesi pot estar ben fonamentada, però ni deixa de ser una simple hipòtesi, i penso que l'hauries de tractar com a tal i no com una veritat i a més fer apologia sobre això!