Receptes - Els entrepans de tota la setmana en 1/2 hora

El que vaig a exposar a continuació és d’un frikisme absolut, però crec que pot ser d’utilitat a més d’una persona. De fet li ha anat be a molta gent que conec, i ho han posat en pràctica. Jo ho practico des de fa uns quants anys, i m’ha aportat més avantatges que inconvenients.

Probablement més de un ja coneix el sistema i el faci servir. Al llarg dels anys l’he anat perfeccionant, i crec que pot ser una bona aportació pel vostre dia-a-dia que us ajudarà a guanyar temps i una mica més qualitat.

Jo ho tinc batejat com E.B.S.L.“Elaboració de Bokates Sistema López”. El nom li he posat en memòria de la persona que em va transmetre aquesta tècnica, encara que no era ella mateixa, sinó la seva mare, però desconec el seu cognom. En qualsevol cas, aquesta informació és irrellevant.

El plantejament és el següent:

Qui no es troba dia rere dia amb la inconveniència d’haver de fer el/s bocata/es la nit abans, trobant-se a l’endemà amb un entrepà gomós. O el que és pitjor, anar de bon matí a comprar la barra de pa perquè els seus nens, maridets, esposa o un mateix tingui l’entrepà cruixent?

La solució: L’E.B.S.L.

El sistema es basa en l’elaboració alhora dels “X” bokates que calen per tota la setmana, embolicar-los en paper d’alumini (altre mena de material d’embolicar no ha estat provat i no puc assegurar els mateixos resultats) i congelar-los. Si el traieu 2.5 h abans de la seva ingesta us el trobareu en perfectes condicions. El misteri està en fer-los quan el pa és encara cruixent, i congelar-los en aquestes condicions. El resultat final és que teniu un bokata gairebé igual que recent fet.

No espereu masses hores a menjar-lo, ja que us podríeu trobar amb un bokata-xiclet. Tampoc trigueu gaire a fer-los; el pa s’estova i no és el mateix, encara que continua sent millor que fer-lo el dia abans.

Identifiqueu cada entrepà amb unes sigles del seu contingut (PD: Pernil Doç, LL: Llangonissa, etc.).

A les fotografies podreu veure tot el procés. La seva durada per 6 barres de ¼, a 3 bokates per barra és de uns 30 minuts. Si ho feu en diumenge pel matí, poseu El Dominical. Ajuda.

4 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

Un defecte a l’E.B.S.L.

Enviat per @oriolferran el Dij, 22/04/2010 - 17:27

El paper d’alumni o paper de plata és molt contaminat i necessita un procés de reciclatge més complex.

Ho diuen les Tres Bessones:
http://www.lestresbessones.com/mediambient/receptes.html

I altres estudis....
http://www.bcn.es/neta/ca/gestioresidus-reciclatge.html

Caldrà fer-hi una pensada.
:-)

Molt bona l'exposició!

eliy

forn

Enviat per eliy el Dij, 13/05/2010 - 14:32

Cosinet, jo també fa anys que faig servir aquest mètode, de fet els meus pares ja ho feien quan jo anava a l'escola, és molt pràtic. Per si et pot ajudar, recentment hi he incorporat un altre factor: el forn.

Normalment em menjo l'entrepà 30 minuts o 1 hora després de treure'l del congelador, així que no li dono temps per descongelar-se. Si el poses una estona al forn el pa queda mooolt més cruixent! Està boníssim, t'ho asseguro, jeje. Ara, te l'has de menjar com a molt tard una hora després de posar-lo al forn perquè si no queda una altra vegada tou.

Apa, que vagin de gust!

joancmartin

BoKates

Enviat per joancmartin el Dv, 21/05/2010 - 12:29

Ala! no havia vista aquest post teu, cosineta.

Aquesta variable que inclous és vàlida per ingestas a casa, que també ho fem. Però per la feina, a les 9:30 (hora del bokata) està gairebé a punt. En ple hivern se li ha de donar una petita "empenta" de microones.

Enchanté

joancmartin

Aaaaalumini!!

Enviat per joancmartin el Dv, 21/05/2010 - 12:58

Hooosti, els verds ataquen!!

Certament, i a més la despesa d'energia per la seva fabricació és alta. Però és un producte lleuger i molt compactable, i fent un us mesurat, l'impacte és mínim. Es podria fer servir plàstic retràctil, per exemple. O paper de diari, que és una manera de reciclar-lo. En algún moment de mancança de paper d'alumini l'he fet servir.

Aquesta gravació vaig tenir l'oportunitat de veure-la personalment . Una mica de conyeta sobre la sostenibiltat