Porra electoral

Comença la darrera setmana de campanya electoral i com vaig fer ara fa quatre anys, us proposo fer una porra sobre el resultats (no ens anirà malament una mica de distracció).
Aquest cop l’escenari sembla molt diferent, més complex, més enrevessat, però d’entrada tenim el mateix nombre de candidatures que en els anteriors comissis. Hem anat llegint a arenyautes, al facebook... els comentaris d’un i altre; hem fullejat els programes electorals amb les propostes de cadascun dels partits; hem fet tertúlia per saber que pensen les nostres amistats; hem escoltat els debats a la ràdio municipal; hem llegit els articles de les revistes locals; hem sentit els missatges generals televisius dels grans partits; hem vist les posicions de cadascun dels partits catalans dins la política catalana i espanyola... i tenim els resultats de la campanya d’ara fa quatre anys on va sortir-ne la composició actual del nostre Ajuntament: CiU – 6; PSOE/PSC- 4; ERC- 3; ICV – 2; VIA- 1; PP – 1
Amb tot això jo faig la meva previsió, la meva porra. La veritat és que el resultat que em surt planteja unes aliances mal girbades, però que hi farem això és la democràcia. Aquí va:
CiU – 5
PSOE/PSC- 3
ERC- 3
ICV - 3
Bloc Municipal (VIA)- 1
PP – 1
CUP – 1

Bé ja hi direu la vostra.

Nota – puc entendre a la gent desencantada i desanimada políticament, puc entendre que en un moment donat no sàpigues que votar perquè cap dels candidats et mereix confiança,... però el que no puc entendre és la negació a l’exercici del vot, encara que només sigui per respecte a tota aquella gent que durant molts i molts anys no ho varen poder fer. Jo aniré a votar i crec que tothom ho hauria de fer, encara que es deixi anar dins l’urna un sobre en blanc.

www.arenyautes.cat/enricpera

29 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

xaviermir

Votar

Enviat per xaviermir el Dg, 15/05/2011 - 19:27

Enric,
sempre és d'agrair la crida a votar encara que sigui en blanc.

Jo no em veig amb cor de fer la porra, però si la fes no seria gaire diferent de la teva. Només hi ha un punt en què em xerriquen una mica els números. Al final es veurà i ja aviso que fa quatre anys em vaig equivocar perquè pensava que el VIA d'en Blanchar no entraria, però perquè ICV pugui treure el tercer regidor li caldrien ben bé 200 vots més que el 2007. Això, naturalment, no és impossible. Perquè la CUP entri a l'Ajuntament li'n caldrien uns 300. Això tampoc és impossible. Ara bé, que entre tots dos arribin a arrencar els 500 vots que necessiten i distribuïts de la manera que els necessiten em sembla una mica difícil, per bé que, és clar, tampoc no és impossible. Són partits que comparteixen un segment important de possibles votants.

Com ho veus?

Enricpera

Arguments

Enviat per Enricpera el Dg, 15/05/2011 - 20:01

Puc estar d'acord amb els teus arguments, però els problemes interns que CiU ha tingut els darrers moments per escollir candidat, i que aquest representi només una mica més de la meitat dels seus militants; i la poca credibilitat del projecte socialista arenyenc i les posicions anticatalanes dels darrers temps del PSC; crec que aquestes dues formacions perdran uns quants del seus vots que afavoriran a ERC i ICV. Aquets alhora en perdran, pel desgast del tripartit, en favor d’una formació integrada amb els seus antics votants: la CUP.
Pot ser les teories em fallen i no l’endevino. Ho sabrem el proper diumenge.

Nota- Ja votaré i no ho faré en blanc. La meva crida és a anar a votar. Si és en blanc, sempre serà millor que no pas no anar-hi.

BS

Alerta amb la participació!

Enviat per BS el Dg, 15/05/2011 - 22:07

Xavi,

només un detall que veig que remenes números i penses en vots (com jo).. no sé en quin percentatge de participació treballes.. suposo que com fa quatre anys (55%) o una mica més baix.

Jo crec, que la participació estarà entre un 45 i un 50% (essent molt generós). I a partir d'aquí tot es trastoca, per exemple mentre fa quatre anys el tall estava a 303 ara crec que estarà pels 250-260 aprox.

A més, aquestes eleccions crec que les hem d'analitzar en clau de qui perdrà menys vots! I cal tenir en compte que amb menys vots obtindran més regidors.

A partir d'aquí, tot i que la porra la tinc feta.. m'espero uns dies a fer-la pública, per acabar d'ajustar detalls. A trets generals, però. Tots es quedaran més o menys allà on són.. regidor amunt regidor avall..en aquest sentit crec que no hi haurà moltes sorpreses.

Bernat

xaviermir

Escons més barats

Enviat per xaviermir el Dg, 15/05/2011 - 22:28

Ben vist, Bernat.

Tens raó. El que passa és que no sé fins a quin punt aquesta diferència de preu en l'escó municipal pot alterar la distribució final. Intueixo que alguns partits poden patir més que d'altres la desmobilització del seu electorat, però em costa afinar un pronòstic.
Espero el teu amb curiositat.
Gràcies pel comentari i felicitats un cop més per la moderació del debat de divendres.

Xavi

esperanceta

El 2on del PP

Enviat per esperanceta el Dll, 16/05/2011 - 00:36

No veieu possible un segon regidor al PP?

Pot haver-hi un trasvàs del PSC cap ICV, dels que que volen ser coherents amb ideologies d'esquerres, però el més important vindrà pel treball del PP al suposat feu socialista de l'entorn del carrer Barcelona. El PP té uns candidats coneguts i propers al barri i el PSC ja no hi tenen cap presència, ni un arrelament de veritat, encara que sembla que es pensen que si.
No se del tot com estaven els números del PP però podrien arribar al segon?

Ben vistos els d'ICV i ERC cap a la CUP, però també em sembla que ICV pot arribar a sumar el tercer i Esquerra mantenir el seu.

Jordi

Enricpera

To és possible

Enviat per Enricpera el Dll, 16/05/2011 - 18:32

Tot és possible, però les meves conviccions i els meus sentiments fan que no pugui pensar, ni acceptar que els meus convilatans portin a l’Ajuntament un 2 segon regidor del PP. Ja sé que aquesta reflexió no te cap fonament estadístic, però és que em nego a fer-ne cap d’altre. Com es pot votar al PP? Ja sé que en un municipi, com tu bé apuntes, te molta importància la relació del Candidat, de l’equip, amb la comunitat, i no tant els postulats que defensa un partit. Però justament al PP!!!!

rafel

Provoca-invitació

Enviat per rafel el Dm, 17/05/2011 - 02:47

Apa... accepto la provoca-invitació. Què us sembla aquest panorama?

CiU – 8; PSC- 3; ERC- 2; ICV - 2; PP – 1; CUP – 1; VIA- 0

La publico al twitter #porra22MArenys

xavi salbanyà

vinga, agafo la bola de vidre

Enviat per xavi salbanyà el Dc, 18/05/2011 - 14:11

vinga, agafo la bola de vidre i anem a fer la porra........
si tenim en consideració que la votació serà baixa (ben just el 50%)conseqüència que el primer regidor serà per sota dels 300 vots
em dona una seria de forquilles però com que ens hem de mullar, la meva porra serà aquesta,

CiU 5, PSC 4, ERC 2, ICV 2, PP 2, BLOC 1, CUP 1

Ferran

Segons la carta astral

Enviat per Ferran el Dc, 18/05/2011 - 14:58

Segons la carta astral :)

CiU: 5 / PSC: 5 / ERC: 2 / ICV: 2 / PP: 1 / BLOC: 2 /

Enricpera

Guanyador de fa 4 anys

Enviat per Enricpera el Dc, 18/05/2011 - 16:47

Si no recordo malament fa quatre anys tu vas guanyar la porra. Per això a les cases d’apostes la teva predicció seria una de les més ben posicionades per a jugar-nos-hi el sou.

Pàgines