No a la Guerra, 4 anys.

Avui, 20 de març, fa quatre anys que va començar la guerra d'Iraq. Les manifestacions i actes de protesta que s'han celebrat a gairebé tot el món es van convocar el cap de setmana passat per augmentar-ne el ressò i el poder de convocatòria, però l'efemèride és avui, i tothom pot comprovar quin ha estat el resultat: una muntanya de morts, l'èxode humà més gran que ha vist el món des de la fundació de l'Estat d'Israel, fa 59 anys, una guerra civil de la qual ningú veu el final i, en general, la destrucció física, econòmica i social de tot un país.

Les protestes contra la guerra a tot el món demostren que la consciència crítica gaudeix encara de bona salut, malgrat tots els intents de censura i autoritarisme que han intentat silenciar-la. És una sort, perquè la llibertat de crítica i dissidència és un dels elements cabdals dels principis que les societats lliures diuen defensar, i un dels que justifiquen la seva suposada superioritat. L'error i les mentides que han conduït a la destrucció de l'Iraq són ja paleses, però els seus responsables quedaran probablement impunes, perquè la petició dels manifestants d'aquest cap de setmana que l'agressió es jutgi com un crim no es farà realitat. Tanmateix, l'agressió a l'Iraq passarà a la història com un crim contra la humanitat. I els crims d'aquesta mena no prescriuen mai.

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Teresa Verdura i Anglada

quanta raó tens!

Enviat per Teresa Verdura i Anglada el Dij, 22/03/2007 - 10:59

Moltes son les persones que vàrem tenir clar que això era un genocidi fruit dels interessos mes vils. Cal no baixar la guàrdia i transmetre la inutilitat de tant patiment i no només quan ens toca d'aprop, cal fer difusió del que ha passat i treballar perquè s’acabi, per sort en el nostre país podem assabentar-nos del que esta succeint; en d’altres països només els hi mostren el que volen. Cal que la majoria d’americans se n’adonin de tot el que esta passant i en preguin consciència.

marti solá

quanta rao tens

Enviat per marti solá el Dg, 29/04/2007 - 19:26

crec que es una questio del tribunal internacional de justicia , pero no crec que aquest es mogui ja que els tres impresentables de les azores , millor dit dos , perque el tercer es un pelele dels altres, ja es mouen per salvar la pell politica.
es dur, molt dur , veure dia a dia lo que han provocat a l'irak aquest grapat de sinverguences .
no es possible que l'humanitat sencera es quedi tan ample enfront aquest genocidi.

marti sol'a

Teresa Verdura

la guerra i tantes coses...

Enviat per Teresa Verdura el Dll, 30/04/2007 - 11:01

Fa dies que hi dono voltes, cada un de nosaltres te una xarxa d’amics, coneguts i companys de feina o d'estudis. Vosaltres sabeu el poder que tenim cada un de nosaltres?
Tenim l'eina de la xarxa d'internet que ens permet comunicar-nos amb llocs que en d'altres èpoques no hagués estat possible. Jo aposto per fer difusió de tot el que no em sembla be, ja sigui en un sopar o tot passejant o connectant per la xarxa. De moment es el que puc fer, la resta es exercir el meu dret de vot en els comicis electorals a les generals i a les municipals amb persones que es mullin per crear consciència col·lectiva. Que falta ens fa!
Teresa Verdura i Anglada