A Llançà ha estat possible. A Arenys de Mar, encara no

Avui, la periodista Mar Vicente explica a El Punt - Avui de les comarques gironines que "ERC es presenta a Llançà amb una candidatura unitària amb ICV i Necat". Quan ho he llegit he sentit, alhora, esperança i decepció. Esperança de veure que hi ha llocs on sí que és possible la unió entre aquells que compartim grans objectius i que ens avenim com a persones. A Llançà, la unió entre ERC i NECAT que tan bons resultats va donar a les eleccions al Parlament Europeu suma un actiu més, un actiu important: ICV. I descarta, com es podia preveure, el PSC. Omple d'esperança, doncs, veure que la gent compromesa en la consulta del 9 de novembre i en la construcció d'una República Catalana socialment justa podem sumar esforços. Espero que sigui un bon precedent per a altres municipis.

 

Alhora, però, no he pogut evitar sentir-me una mica decebut en recordar que la proposta que vam fer en aquest sentit des d'Esquerra Republicana ara fa un any no pogués prosperar. I és curiós, perquè nosaltres no proposàvem pas concórrer sota la marca ERC-AM com és el cas de Llançà, sinó crear una llista nova on les sigles quedessin en segon terme. Estàvem disposats a renunciar a les sigles d'ERC per fer-ho possible i això fa més incomprensible encara el rebuig d'ICV i el silenci tant de la CUP com de Procés Constituent, que fins i tot va pretendre no saber-ne res quan, de fet, els en vaig informar personalment tan bon punt van arrencar a la nostra vila.

 

Malgrat tot, quan proposes una cosa és perquè te la creus i jo continuo pensant que val la pena que els qui volem la independència i un Arenys socialment just unim esforços per aconseguir-ho. De moment, ERC i NECAT ja tenim una excel·lent prova del potencial que té saber sumar. I ara Llançà ens dóna una altra empenta. Ara mateix, tota aquesta feina que anem fent ICV, CUP i ERC per separat i de la qual van informant els mitjans tindria molta més força des de la unitat que proposàvem. Malgrat tot, a ERC continuem convençuts que farem els millors resultats de la nostra història a Arenys de Mar (ara el llistó ha pujat, arran de les europees) i els posarem al servei d'aquestes dues prioritats que tantes vegades hem comentat i que estem segurs que cada vegada compartim amb més persones.

 

Afegeix un comentari nou