Pastis de poma
PASTIS DE POMA
Ingredients
1 Kg. de pomes “palades”.
13 Cullerades de sucre
10 Cullerades de llet.
10 Cullerades de farina.
1/2 Sobre de “Royal”.
125 g. de margarina.
3 ous
.... Melmelada (es recomana de albercoc o de pinya)
Preparació:
1. Bullir les pomes trossejades amb poca aigua i tres cullerades de sucre,* ( cal guardar-ne una poma sencera per poder posar al damunt amb rodanxes fines).
2. En un bol , col•locar 3 ous ; 10 cullerades de sucre ; 10 cullerades de farina ; 10 cullerades de llet ; el mig sobre de “Royal”, la margarina (un xic fosa)* i les pomes bullides.
3. Ho passarem per el “Pimer” fins que ens quedi una pasta fina i sense grumolls.
4. Seguidament es posa tot en un motlle, untat amb mantega de vaca o folrat amb paper d’alumini i al damunt hi posarem rodanxes fines de la poma que haurem reservat.
5. Es posa al forn prèviament calent a una temperatura de 200 ºC. durant uns 3/4 d’hora.
6. Es comprova que la pasta estigui feta, el traurem del forn i es posa pel damunt la melmelada que haureu triat, tot seguit ho posarem uns minuts al gratinador fins que veiem que queda ros (cal vigilar que no es cremi).
7. Un cop fred el desemmotllem i ja està a punt de cruspir-se’l.
Bon profit!!!
* Les pomes un cop bullides ha de quedar com una compota.
* La margarina ja queda desfeta al posar-hi les pomes bullides.