El PSC d'Arenys de Mar i la independència

Confesso que sóc un desastre a l'hora de fer previsions polítiques. Sempre havia pensat que quan arribés l'hora de posicionar-se sobre la independència en un referèndum el PSC miraria de fer un paper discret, que en quedaria al marge, que demanaria l'abstenció apel·lant al federalisme o alguna cosa així. Aquest cap de setmana, però, s'ha tancat una porta. I crec que, en tancar-se, algú s'hi ha enganxat els dits dolorosament.
No em costa gens imaginar-me alguns dirigents del PSOE-C fent el mateix discurs que el PP i Ciutadans, una defensa abrandada de la unitat d'Espanya, però ja no cal imaginar res per saber que moltes persones del PSC no estan disposades a fer aquest paperot, perquè cada cop són més els qui en discrepen en públic.

I què passarà amb el PSC a Arenys de Mar? Veurem tots quatre regidors fent campanya contra la independència? Tindran ànims de sortir al carrer amb un somriure optimista ara que saben que Pere Navarro troba Catalunya trista i pobra?

És una llàstima que la direcció socialista estigui donant aquests disgustos a militants i votants progressistes que sí que tenen una visió nacional i un projecte per a aquest país i que veuen que la independència és la voluntat de la majoria. Potser el PSC ha decidit regalar a CiU el futur de la Catalunya independent, un futur al qual haurà arribat -si hi arriba- de bracet de PP i Ciutadans, però jo encara tinc esperança en les persones i en el el coratge que sovint sabem treure del lloc menys pensat.

En parlem? Arenys de Mar i el país ens necessita. No el regalem a CiU, si us plau!

Afegeix un comentari nou