Què fa un president de secció local d'un partit?

Aquest dimecres, l'endemà de ser escollit president de la secció local d'ERC a Arenys de Mar, en Josep Maria Cano m'entrevistava al magazín dels matins de Ràdio Arenys "Tot a l'hora". Va fer-me preguntes sobre el perquè de la meva militància a Esquerra Republicana, sobre la meva vinculació amb blocs i xarxes socials, sobre el meu paper com a generador d'opinió, etc., però es va deixar per al final una de les preguntes més interessants: què fa un president de secció local d'un partit?

Segons els estatuts, en la figura de la Presidència recau la representació de la Secció Local, que alhora és l'òrgan territorial bàsic. Aleshores, la pregunta seria què fa una secció local, quina funció té en una organització política, ja que la Presidència s'encarregaria de vetllar pel desenvolupament d'aquestes funcions. Vegem-les, doncs.

Si tornem als estatuts, s'hi defineixen fins a vuit funcions: (1) intervenir políticament i social en el seu àmbit territorial; (2) difondre, aplicar i defensar la política d’Esquerra Republicana; (3) apropar a la ciutadania el projecte d’Esquerra Republicana, incorporant nova militància i noves persones simpatitzants o amigues a l’organització; (4) administrar els recursos econòmics d’acord amb allò establert en aquests Estatuts; (5) fomentar el debat polític i la formació de la militància, així com la transmissió a les persones vinculades a Esquerra Republicana de tots els continguts, informació i documentació que es generi sobre l’acció política del partit; (6) impulsar el foment del debat polític i la participació de la ciutadania; (7) elevar als òrgans superiors aquelles inquietuds o informacions que considerin importants pel conjunt del partit o pels òrgans territorials corresponents; i (8) fer un seguiment de les activitats dels càrrecs públics locals i treballar coordinadament amb
el grup municipal.

A partir d'aquests vuit mandats, la Presidència tria l'Executiva amb la qual els ha de desenvolupar. En el meu cas, tinc el plaer de comptar amb la Laia Martín i Romano com a secretària d'Organització, una persona jove, intel·ligent i treballadora que recentment ha rebut el suport d'ERC per anar a les llistes de les eleccions del 20N, un reconeixement que no és a l'abast de tothom. I també compto amb la que espero que sigui la primera alcaldessa d'Arenys de Mar l'any 2015, l'actual regidora Annabel Moreno i Nogué, que ja ha tingut ocasió de demostrar la seva vàlua i preparació tant quan era regidora de govern i es va fer càrrec de Serveis i de posar en marxa la recollida selectiva, com quan ha passat a ser regidora d'oposició. Al costat d'aquestes dues companyes excel·lents, dos homes també amb experiència de govern i de gestió interna de partit com són en Marc Soler i Colomer i en Joaquim Doy i Gorina.

La meva feina, doncs, serà interpretar aquests vuit mandats i transformar-los en línies de treball que haurem de desenvolupar amb aquesta Executiva i amb la resta de militants, simpatitzants i amics que ens hi vulgueu acompanyar. Ja sabeu que molta gent fa molta feina. Per tant, si voleu ajudar-nos a reforçar aquesta organització, si us sentiu identificats amb la política d'Esquerra Republicana, sereu molt ben rebuts a la nostra secció local.

Espero que aquest apunt us hagi estat útil, que hagi satisfet la vostra curiositat si en teníeu o que us l'hagi desvetllat si no en teníeu. I si en llegir-lo us ha vingut al cap alguna idea que em voleu fer arribar, podeu fer-ho a través d'un comentari o de qualsevol de les vies que fa mesos que hem posat al vostre abast. Què penseu que hauríem de fer la gent d'ERC a Arenys de Mar? Què n'espereu, de nosaltres?

PS: Diumenge a 3/4 de 12, si no hi ha res de nou, tornaré a passar pels micròfons de Ràdio Arenys perquè m'entrevisti Enric Sierra.

Afegeix un comentari nou