Un decret per engegar-ho tot a fer punyetes

Fa pocs dies, a través del grup de discussió que tenim a ERC d'Arenys de Mar i que fem servir per avançar en el procés deliberatiu abans de posicionar-nos sobre els temes que afecten la vila, la nostra regidora ens hi va posar el document que havia de ser l'ordenança de les terrasses. Ja vam dir al Dominical que d'entrada vèiem bé que es fes una ordenança sobre la matèria, però és evident que cal mirar-se les coses, que seria irresponsable per part nostra donar-hi el vistiplau a ulls clucs.

Cada vegada que l'equip de govern fa una proposta cal llegir-la, comentar-la, debatre-la, etc. I com més ulls se la miren, més coses per millorar-la hi veuen. Per això sempre és important, i ho demano un cop més, la implicació de tothom que pugui. Aquest és el moll de l'os de la política, perquè si fem les lleis i les ordenances de qualsevol manera després surten problemes i més problemes. Cal dedicar-hi temps, doncs. Afortunadament, les eines informàtiques de què ens servim avui ajuden molt en aquest procés deliberatiu i n'estalvien molt, de temps. Amb tot, ningú no t'estalvia haver de buscar un raconet que podries dedicar a altres coses per llegir amb atenció un text que poden ser dues pàgines, vint o dues-centes.

El que rebenta és que, després de l'estona que hi hagis dedicat, sigui molta o sigui poca, t'assabentis que allò que t'havien passat perquè t'ho estudiessis perquè havia de passar per Ple i te'n demanaven el posicionament i possibles esmenes, per obra i gràcia del regidor responsable de l'àrea s'ha convertit, de la nit al dia, en un Decret d'Alcaldia. Els decrets d'alcaldia només passen per Ple a títol informatiu, quan tot està dat i beneït. Aleshores, tota la feina feta esdevé paper mullat, temps perdut. Genial, oi?

Per què ha passat això? Perquè el govern s'ha tornat a adormir per enèsima vegada i de sobte li ha vingut la pressa? De qui és culpa, ara, si la culpa que les guinguetes no poguessin obrir per Setmana Santa era dels senyors de la Generalitat, que, segons declaracions d'Acero a Ràdio Arenys, viuen molt bé, no estan al peu del canó i "tenen una mentalitat una mica talibana" (sic)?

L'alcalde Fors no és, per desgràcia, l'únic membre del govern que pren una actitud desconsiderada envers les persones. Sembla que també s'hi apunta el regidor Acero. No sabria dir si ja tenia aquest tarannà o si l'hi ha encomanat el nostre alcalde, però en tot cas és preocupant. Ara, que si del que es tracta és de fer perdre el temps a l'oposició de manera deliberada i premeditada, ho estan fent molt i molt bé. Si ho fan amb l'esperança que ho engeguem tot a fer punyetes, farts d'ells, que agafin una cadira i seguin.

Afegeix un comentari nou