Carxofes arrebossades
Enviat per Mariarosa el
Hola gent. M'agrada molt cuinar i, per tant, aprofitaré el bloc, entre d'altres coses, per publicar receptes de cuina. Aquesta és la meva primera entrada gastronòmica, un petit homenatge a la waropa carxofera de la nostra comunitat d'arenyautes. És una recepta moooolt senzilla i foooorça entretinguda. Un bon acompanyament per a plats de carn, ja sigui a la brasa o rostida.
Carxofes bollides i arrebossades
Treure generosament les fulles dures de les carxofes i tallar la punta (uns dos dits, segons la mida). Fregar-les amb llimona a fi d'evitar que s'oxidin i agafin un color negre francament lletjot. Partir-les en quatre trossos (o sis, depen de la mida). En tot cas, han de ser trossos més aviat grossos. Bullir amb aigua abundant una mica salada (compte amb la sal que pot esguerrar un plat). Un cop cuites (estan al punt quan es punxen amb un escuradents i estan ben tovetes), s'escorren anant en compte que no es trenguin. Quan són fredes, cada tros es passa per farina i es fregeix amb abundant oli d'oliva extra verge ben calent (pocs trossos cada cop). No s'han de torrar gaire.
Són delicioses!!!!
Bon profit...
Comentaris
Caram!!
Enviat per waropa el Dll, 25/01/2010 - 08:31
Per llepar-se els dits Galzeran!!!
Dissabte en compraré a plaça i intentaré cuinar aquest excel·lent acompanyat.
Gràcies i espero poder seguir les teves receptes
farcides de carn
Enviat per enricp el Dij, 28/01/2010 - 01:39
El diumenge l'avia va cuinar carxofes farcides de carn picada!!!
Boníssimes!!!
Primer es deixen ben netes, es treuen les fulles més velles i es tallen les puntes.
Es prepara la carn picada, barrejada amb ou, picada d'ametlla, avellana, pa torrat, all i julivert.
S'obra el cor de la carxofa i es posa la carn picada a dins.
Una vegada farcides les carxofes es couen a foc lent en una casola.
proveu-ho!!!
estan fantàstiques!
salut
Impressionants!
Enviat per Mariarosa el Dij, 28/01/2010 - 20:28
Aquestes carxofes han d'estar impressionats! Un aclariment: es couen amb suquet?
sisi tens raó
Enviat per enricp el Dij, 28/01/2010 - 23:28
De fet, m'he deixat algun pas...
S'arrebossen amb farina i es fregeixen per evitar que es desmunti en coureu.
El suc crec que va a gust de cadascú, es poden menjar sense suc. Jo ho he fet amb una reducció de caldo de pollastre afegint una mica de vi rosat i una picada.
fins@r@
enric
Gràcies
Enviat per Mariarosa el Dv, 29/01/2010 - 08:26
Fantàstic. Faré el mateix suquet. Gràcies Enric.