històric entrades

@oriolferran

January 2018

June 2015

April 2015

February 2014

January 2014

August 2013

April 2013

February 2013

January 2013

December 2012

November 2012

July 2012

June 2012

May 2012

March 2012

February 2012

January 2012

December 2011

October 2011

August 2011

@oriolferran
15 anys de Nocturna
15 anys de Nocturna
El pas pel carrer de la Torre és una de les imatges que tinc guardades de la primera Cercavila nocturna. Fer una sortida de nit amb tota la família de gegants i amb un recorregut ple de sorpreses va ser un invent que ens varem empatollar després d'haver participat a una cercavila semblant a la Bisbal (que algú em corregeixi si no es exactament així). Des d'aleshores han passat quinze anys i avui hem tornat a sortir, en horari de "prime time" i sense que es notés que jugava el Barça a Madrid. El recorregut i tot el conjunt d'ambientacions i sorpreses han estat molt ben trobades i molt treballades. Potser sóc parcial però ha estat una gran cercavila i hem tornat a passar pel carrer de la Torre que ha tret les seves millors gales.
A la Nocturna entre ombres i reflexos que enlluernen et trobes amb tothom. Encara que sigui un hola o un adéu ràpid per no perdre el pas de la geganta. Estic content d'haver-me trobat les "alternatives" i que la Pat m'hagi dit que li havia agradat el meu comentari a l'apunt del manifest i també que la Roser "del Patronat" també li hagi agradat. Va valdre la pena l'estona que hi vaig dedicar, entrada la matinada.
I camí de casa, mentre tocava Reig Bord a la Placeta, al passar per la Plaça de la Vila un home magribí (que fa uns dies va presentar-me en Manel Pou i ara no recordo el nom [1]) m'ha preguntat per les festes i que es feia aquests dies. Vestit de blanc i amb la faixa vermella al coll li he explicat que avui era la festa del gegants però que dimarts sortien els macips -amb faixa i picarols- per mantenir una promesa a Sant Roc fa més de 400 anys i que porta salut i protecció per tot l'any. Ha somrigut i li ha interessat saber per on podria trobar les colles. Per ell, que justament aquests dies fa el ramadà, no li ha semblat estranya aquesta tradició arenyenca. Els musulmans tenen baraka per entendre aquestes intercessions divines.
De la Nocturna d'enguany però, em quedo amb el petó que m'ha reclamat i regalat la Jana, quan m'ha vist acabar de ballar i sortint amarat de suor de sota na Flor d'Alba.
PS: l'apunt el deixo sense fotos a l'espera de poder triar entre la crònica completa del barrinaire.
[1]: L'home es diu Rachid, en Manel m'ho ha apuntat aquest matí. I m'ha satisfet que fos lector habitual dels apunts dels arenyautes.

July 2011

June 2011

May 2011

April 2011

March 2011

February 2011

January 2011

December 2010

October 2010

September 2010

August 2010

July 2010

June 2010

May 2010

April 2010

March 2010

February 2010

January 2010

December 2009

November 2009

August 2009

July 2009

June 2009

May 2009

April 2009

March 2009

February 2009

December 2008

November 2008

@oriolferran
I ara, som-hi!
I ara, som-hi!
El treball previ ha donat els seus fruits. Generar debat i estimular posicionaments. Tothom coincidia que calia una "sacsejada". Ha estat "dolça", com també es va apuntar, però cal que sigui real. Les propostes organitzatives i les resolucions d'avui així ho apunten. S'han evidenciat els grans temes i altres, que s'hi ha passat de puntetes, caldrà compartir-los i treballar-los.
És evident que l'informe inicial de Joan Saura i la bona dosi d'autocrítica que hi va posar ja van ser un primer element que feia acostar posicions i coincidir opinions. Hi ha hagut temps i espais per poder dir-se les coses com són i poder plantejar una estratègia per avançar-hi. M'ha agradat que s'hagin pres posicions fermes sobre temes que ens confonen i que també enterboleixen com som rebuts per la ciutadania. I no penso, només amb el tema nacional, sinó que hem avançat en la nostra voluntat de ser d'esquerres i que això no ens limiti, ni ens obligui, al fer les nostres aliances. Apostem pel Govern d'Entesa però també podem estar a l'oposició.
A la meva comissió vaig poder veure la defensa d'una esmena per part d'en Salvador Milà i les rèpliques d'en Jaume Bosch que actuava de ponent. Dues primeres espases buscant el consens en la discrepància. A la mateixa sessió també hi era en Jordi Merino, defensat les esmenes del Manifest de Maig, que penso que l'essència del que promovien també ha tingut repercussió i poden sentir-se satisfets del que han aconseguit.
Per damunt de tot les ganes i el compromís en un projecte viu com ho demostra la important presència de Joves (amb majúscules). Es bo saber que hi ha aquest relleu, que no és teòric, sinó real com ho demostra la secretaria general de Joan Herrera o les responsabilitats de la Laia Ortiz i la Dolors Camats.
I encara un darrer apunt, a una frase d'en Joan Saura quan deia "necessitem explicar allò que hem fet de bo, sense amagar allò que no estem fent bé". En aquesta tasca ens hi hem d'esforçar de manera conjunta, adherits i adherides, amics i amigues, des de tots els espais i en concret en el treball diari de cada municipi i cada àmbit.
Disculpeu s'hi el to ha quedat una mica massa conciliador. Us apunto alguns enllaços de la crònica d'aquest cap de setmana:
Els tres apunts que he fet:
- L'Assemblea
- Voleu més president i tindreu més president!
- Iniciativa 2.0: fermesa i coratge!
més apunts:
- Assemblea d'ICV: passem pàgina, però la novel.la continua de Raül Romeva.
- Assemblea en directe 2, de Pere Nieto.
I uns retalls de premsa:
- Entrevista a Joan Herrera a l'AVUI.
- Verds i sobiranistes. Antoni Morral, alcalde de Cedanyola, escriu un article a l'AVUI.
- ICV busca ancorar a l'esquerra el Govern. Crònica al Público.
- El sobiranisme d'ICV emergeix i crida a la mobilització en cas d'una retallada de l'Estatut a El PUNT.

October 2008

September 2008

August 2008

July 2008

June 2008

May 2008

March 2008

February 2008

January 2008

December 2007

@oriolferran
Primer pressupost del mandat
Primer pressupost del mandat
Amb aquest Pressupost, pròpiament, encetem el mandat i comencem a desenvolupar el Pla d'Acció Municipal. Com es sabut l'elaboració de pressupost exigeix un exercici important de planificació, unes bones dosis d'imaginació, però també molt de realisme. Sigui com sigui, l'aprovació del Pressupost és el moment més important de l'any: un moment important i bàsic per poder marcar prioritats i objectius i aconseguir tirar endavant un determinat model de vila.
No és el pressupost que voldríem, perquè no dóna resposta a tot el que ens hem plantejat portar a terme, però és el que hi ha i amb ell treballarem. És un pressupost realista: això vol dir, que recull totes les necessitats previstes de l'any. O sigui que no ens ha de donar ensurts amb imprevistos que haurien d'haver estat previstos. Potser no donarà més marge per algunes actuacions, però no exigirà a mitjans d'any haver de fer mans i mànigues per cobrir alguna previsió feta a la baixa.
No és el pressupost que voldríem, però respon a les prioritats d'acció que hem definit en el Pla d'Acció Municipal. Estem començant a desenvolupar el PAM i estem fent-ho d'acord amb les prioritats i la voluntat expressa d'ICV d'avançar cap un Ajuntament obert a tothom, transparent, participatiu i amb clara voluntat de servei a les persones.
El nou pressupost contempla el finançament per les noves regidories creades aquest nou mandat. Comencen a caminar, amb pressupost propi, les noves polítiques de l'equip de Govern adreçades a la Nova Ciutadania, la Dona, la Infància, la Mobilitat i es reforça l'actuació en Participació Ciutadana.
I, insistim, es fa un pressupost realista, d'acord amb l'executat. I amb un compromís de créixer les diferents àrees a partir de la recerca i obtenció de noves subvencions.
El capítol d'inversions, que indentifica el tarannà i les prioritats de l'obra d'un Govern, hi sobresurten les actuacions lligades a la Cultura, l'Educació, l'Esport i, una prioritat expressa, en l'obra a la via pública.
Són dotades en el capítol d'inversions:
- La nova escola bressol
- L'ampliació del Teatre Principal (no només amb el pagament de la casa, comprada a l'anterior mandat, sinó en la nova obra d'ampliació)
- I la nova Biblioteca (en el cas que prosperi la compra de les Clarises)
Nous equipaments adreçats a les persones que es complementen amb les actuacions per la urbanització de la Riera, la resolució del clavegueram de la Platja Cassà i les cases de sant Telm.
Aquest pressupost també va acompanyat d'una previsió important de recursos externs mitjans finançament del Pla d'Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya i el programa Xarxa de la Diputació de Barcelona, on esperem aconseguir una bona resposta a ambdues convocatòries.
Ens agradaria remarcar, un projecte que, justament no apareix al Pressupost, que esperem que esdevingui realitat durant el primer trimestre de l'exercici. La renovació de l'Escola Taller, una aposta pels joves i l'ocupació, i la proposta que l'Escola Taller treballi en la rehabilitació de l'edifici de la Raureta, com a centre juvenil i de creació cultural.
Respecte a les subvencions municipals (les que atorga l'Ajuntament), volem destacar la reducció de les subvencions nominatives en les convocatòries que hi pugui haver concurrència. Per poder gestionar aquestes ajudes de l'Ajuntament a les entitats hi haurà una convocatòria única i més amplia, en objectius i entitats que puguin acollir-s'hi.
Encara que no sigui el pressupost que volem ens hi comprometem i treballarem per aconseguir, que l'any vinent puguem sentir-nos orgullosos de la nova proposta. Avançar en el model de gestió pública i financera de l'Ajuntament és un repte que no defugim. Volem aconseguir treure tot el suc al pressupost i que esdevingui una eina eficient de la gestió municipal i que guanyi en nous accents socials. Enguany, en prou feines, el pressupost ha mogut algunes centèssimes de la seva aportació dedicada a cooperació internacional. És un petit exemple, que no ens fa renunciar a aconseguir arribar al 0'7%, que ens hem compromès al llarg del mandat.
Amb aquest Pressupost comença a treballar aquest Govern d'Entesa. Aprovem amb il·lusió el primer pressupost del mandat i tenim un full de ruta ben marcat.
Arenys de Mar, 27 de desembre de 2007

November 2007

October 2007

September 2007

August 2007

@oriolferran
Molt bona!
Molt bona!
Dissabte havia de fer mal temps i una mica abans de les onze va fer un ruixat que deunidó, però després de l'aigua el cel es va obrir i com si no hagués passat res una pila de nens i nenes, acompanyats de mares i pares ens vàrem trobar a la Biblioplatja. El taller d'estels s'ha convertit en una de les activitats tradicionals de la Biblioplatja i enguany servirà de cloenda.
En Kiku ja estava voltat de nens i nenes i anava donant instruccions a uns i altres, responent consultes i amb un ull atent per corregir a qui marxa de la norma: "són tres nusos, perquè quedi ben fort". I, malgrat que l'experiència i els anys fan que es tingui resposta a totes les preguntes qualsevol nova aportació que val la pena, en Kiku la ratifica amb el seu "molt bona!". Una afirmació que en veu d'en Kiku té matisos i entonacions diverses però que sempre vol ser engrescadora i una manera d'animar al seu interlocutor.
Recordo en Kiku fent estels a la Placeta per sant Jordi, per les festes del Cau i de la Ràdio i els últims anys a la Biblioplatja. Quan el vaig veure explicant a una mare i la seva filla com lligar la cua de l'estel em va venir al cap que aquella mare era molt probable que ja hagués anat, encara infant, als tallers d'en Kiku. La Fany m'ho va confirmar.
Quan els estels s'havien fet a la Placeta, era especialment divertida i curiosa la desfilada de nens i nenes i estels acabats de fer cap a la platja. Aquest dissabte ho vàrem tenir molt més fàcil. La platja era al costat mateix i el vent de llevant ens va ajudar a fer una volada d'estels magnífica. A quarts de dues, quan a la Biblioplatja ja havien recollit i tancat, encara hi havia estels volant. Gràcies Kiku i per molts anys!

July 2007

@oriolferran
Una xarxa lliure i tropical
Una xarxa lliure i tropical
Al mig en Marcelo, a la dreta en Carlos, a l'esquerra jo . Foto (obra CC-2.0 d'en Toni) clàssica de bloc tecnològic, encara que el més habitual hauria estat en un interior i amb cop de flash a la cara.
Divendres vàrem trobar-nos amb en Marcelo a Cornellà. Volíem ensenyar-li el Citilab i tot el que s'està gestant a l'antiga fabrica de Can Suris. Ens volíem veure abans que torni cap al Brasil per dirigir la Campus Party de Sao Paulo. Vàrem passejar pel Citilab comentant totes les idees que vol acollir aquest nou espai orientat a promoure i impulsar la creació i innovació a partir de les tecnologies de la informació i el coneixement. La conversa va anar acompanyada de múltiples casos d'èxit que reforcen tots els plantejaments lligats a l'us dels estàndards oberts i les llicències lliures. En Marcelo, més enllà de la seva formació i carrera tecnològica, té una forta trajectòria política i és, sobretot, un activista social.
En Marcelo va venir fa un any i mig a Catalunya per recolzar l'estratègia sobre programari lliure de la Generalitat. Aleshores, aquesta era una acció prioritària en les polítiques d'impuls de les TIC i en marcaven el model de promoció d'una Societat de la Informació oberta, col·laborativa i en xarxa. D'aquella aposta per les llicències lliures en van sortir un conjunt de projectes que, malgrat haver baixat d'intensitat o perfils i amb alguna baixa, segueixen actius
L'activitat principal d'en Marcelo ha estat, aquests mesos, coordinar la Xarxa d'Administracions Públiques pel Programari Lliure i havia de fer d'agitador del PL a tots el àmbits, del local a l'internacional. Interessava per donar suport als ajuntaments catalans que apostaven pel programari lliure però també a altres administracions de més nivell i d'arreu que segons el que veiessin que feien altres comunitats i estats podien decidir-se cap una o altra opció. Catalunya ara dubta d'apostar decididament pel PL i aquesta flaquesa és un argument que també afecta a altres que ens pot semblar que el seu projecte és sòlid i consolidat.
El passeig ens va obrir gana i dinant vàrem comentar diversos aspectes de la societat catalana, amb la visió brasilera, i també com es mou i quina és la presència de Catalunya a la xarxa, segons els darrers treballs del PIC (ja faré un altre apunt sobre aquest tema)... Volia ser més breu i no volia explicar tantes coses. Avui només volia dir que en Marcelo marxa però que hem de trobar la manera de que no es perdi el vincle que hem creat amb ell i el Brasil. Necessitem aquesta presència i aquests contactes (i molts més) si volem jugar en aquest entramat de xarxes globals.
He remenat una mica el Google per veure que ens deixava l'estada d'en Marcelo a Catalunya i, per començar, una entrada a la Viquipèdia, entre d'altres:
- IndyMedia
- Bitassa a Lloure
- Catalunya fitxa a MArcelo Branco
I encara un article seu: "Anem a Tropicalitzar la Digitalització" (2003), sempre m'ha agradat aquest títol que em recorda una consigna de les Barrakes arenyeques que reclama 'Un Alt Maresme lliure i tropical!"
@oriolferran
Ciberoptimisme municipal
Ciberoptimisme municipal
Fa uns mesos, amb l'Ana Sanz, vàrem preparar un document per ajudar i orientar a les, aleshores, candidatures d'ICV a elaborar les seves propostes electorals. Ja han passat les eleccions municipals i ja estem treballant de ple en el nou mandat. Aquests dies he remirat aquell document i és més vigent que mai. L'adjunto... i en destaco dos fragments:
[...]
La xarxa pot contribuir a crear coneixement, confiança i calidesa entre aquelles persones que a l’espai físic es desperten por i desconfiança o, en el millor dels casos, indiferència. A la xarxa com al carrer les persones es troben i, segons les seves afinitats, construeixen llaços i comunitats diverses.
La vida a la xarxes ciutadanes virtuals està generant models que podrien ajudar a millorar aspectes de les relacions reals. Pot semblar paradoxal que si som les mateixes persones les que convivim i interactuem a la xarxa i al mon real, les dos esferes apareguin sovint com dos esferes aïllades. Un cop es té l’accés, la xarxa permet l’anonimat, la possibilitat d’inventar-se de nou o el miratge de la igualtat. A la vida real però els condicionants personals i altres barreres sembla que pesen més i que ens impedeixen arribar a fites que a la xarxa no semblen tan impossibles. Persones que mai s’atrevirien a expressar una opinió política en públic real, poden passar-se hores i hores, a al web o a través de llistes de correu, opinant de tot i, el que és més important, atenent les raons i els arguments del altres i consultant i aportant molta informació que, molt sovint, arriba a través de noves fonts o mitjans de comunicació “alternatius”.
A la crisi de l’espai públic tradicional i de la democràcia deliberativa, s’oposa l’emergència
d’un nou espai virtual on la comunicació també política sembla més i millor. Al ciutadà real passiu o reactiu, consumidor acrític d’informació política, s’oposa el ciberactivista carregat de futur.
[...]
Tanmateix, la sostenibilitat dels projectes TIC i el seu recolzament públic és indispensable. Les TIC han donat el suport tecnològic necessari a molts projectes pensats des de les necessitats del món real. La política local real té inèrcies que fan difícil començar una espècie de democràcia nova als pobles i les ciutats, però les TIC són tanta oportunitat com bona excusa per repensar maneres de fer en la vida política local. Les TIC poden influir molt en dinàmiques de canvi d’actituds i actuacions dels responsables públics cap a la ciutadania i, a la vegada, de les persones respecte a la política i a les organitzacions polítiques tradicionals; en definitiva, anar conformant, poc a poc, una cultura política més participativa i corresponsable. El sentit polític i l’abast del canvi, així com el guany o pèrdues en la qualitat de la nostres democràcies, dependrà de la voluntat política que els guiï.
[...]
Els ajuntaments han de ser agents actius de canvi i models a seguir, en especial, en allò que es refereix a la pròpia sobirania o, si més no, independència tecnològica. El desenvolupament de les TIC ha generat molta dependència i ha creat productes informàtics que generen grans servituds, econòmiques i tecnològiques. Cal fer una aposta decidida per la llibertat i les possibilitats transformadores del coneixement obert. Els nostres ajuntaments han de ser activistes de la defensa del programari lliure i dels codis oberts, per raons ètiques, tecnològiques i financeres. En aquests moments, la igualtat passa també per que ningú pugui ser obligat de facto a utilitzar un determinat programa o sistema informàtic perquè una administració pública només parla amb un altre codi.
De la mateixa manera, els ajuntaments han de poder ser propietaris de la seva informació i dades, en el sentit de no dependre tecnològicament de ningú per gestionar-les. Per altra banda, Internet ha tensionat molt els mecanismes jurídics tradicionals de la protecció de la propietat intel·lectual. Han emergit sistemes de coneixement que els qüestionen, discutint la seva idoneïtat pel progrés social a l’era d’Internet. Llibertat, funció social del coneixement, compartició i intercanvi d’idees... són conceptes que apareixen en el món conceptual de la xarxa. El continguts finançats amb diners públics han de ser disponibles i accessibles per tothom. L’administració local ha de ser catalitzadora d’un coneixement que, a més, estarà arrelat al territori i originarà sinèrgies en àmbits tan importants com és l’ocupació o la creació d’empreses.
Les TIC són cabdals per fer dels nostres pobles i ciutats els millors llocs on viure i conviure. Invertir en TIC i en coneixement és la millor via de garantir les infraestructures del futur i el millor dels creixements econòmics. Els ajuntaments han de liderar en el seu territori l’aliança i cooperació amb i entre les nostres universitats, empreses i iniciatives ciutadanes. El coneixement i les TIC marquen ja les línees de l’ocupació i la competitivitat futures. El desenvolupament i la creació d’un sector TIC a escala local és un element estratègic perquè, a banda de ser un sector industrial en expansió, contribueix a un creixement basat en una economia neta i respectuosa amb el medi ambient. El valor de la nova economia no es basarà en la escassetat de recursos sinó en l’omnipresència, en el donar sense perdre, en el treball en xarxa i en cooperar en competència.

June 2007

May 2007

April 2007

@oriolferran
En Doñate és a Xile per extradir en Fujimori
En Doñate és a Xile per extradir en Fujimori
L'arenyenc Antonio Doñate és aquesta setmana a Xile participant en les mobilitzacions per demanar l'extradició al Perú de l'expresident Alberto Fujimori (a la Viquipèdia) per delictes contra els drets humans i corrupció. Familiars i víctimes de la dictadura de Fujimori, estudiants universitaris i artistes de diversos moviments culturals han organitzat la Caravana contra la Impunidad, una mobilització per exigir el pronunciament dels tribunals xilenos per aconseguir que l'expresident sigui extradit i jutjat al Perú.
Antonio Doñate va formar part d'un comissionat que ha creat per Amnistia Internacional i la Federació Internacional de Drets Humans, amb seu a París, per exigir l'extradició de Fujimori. Amnistia Internacional recolza l'acció i aquí hi trobareu informació i les acusacions populars contra Fujimori. El dictador peruà va arribar a Xile després d'haver estat 5 anys a Tòquio on va fugir després de la caiguda del seu govern per un escàndol de corrupció. Els familiars i el comissionat, al qual pertany Antonio Doñate, estan a l'espera que la fiscalia xilena pugui emetre un informe sobre el procés d'extradició, que s'espera que sigui en breu (més detalls a El País)
El jutge Doñate, que als finals dels 70 va ser titular als antic Jutjats d'Arenys, va ser un dels noms destacats de Jutges per la Democràcia i ha participat en diversos informes sobre drets humans a Amèrica Llatina. Fa uns vint anys, en plena activitat criminal de batallons de la mort i Sendero Luminoso, ja va anar al Perú per fer un informe de drets humans. El vaig llegir i varem parlar-ne per fer-ne un reportatge. L'informe era contundent i explicava tota mena d'atrocitats que tenien en comú les víctimes; els camperols al món rural i els estudiants a les ciutats.
Antonio Doñate que ja està jubilat de la magistratura segueix actiu en els moviments de juristes pels drets humans i treballant més que mai. Tinc la sort de ser amic seu, i d'ajudar-lo quan se li insubordina l'ordinador. Avui ja torna de Xile,dissabte m'ha dit que serà a la Placeta! Som-hi, Antonio!

March 2007

@oriolferran
Apunts per un apunt (de bloc)
Apunts per un apunt (de bloc)
Aquest dissabte passat vaig participar a un taller d'estratègia comunicativa amb en Raül Romeva, l'eurodiputat i blocaire de referència d'ICV. La seva intervenció es va centrar en la seva experiència a l'entorn del seu bloc que manté amb una altíssima activitat. Va fer una mena de decàleg, barrejant l'experiència personal i els consell, i vaig anar pendre nota:
Perquè d'un bloc?
En el cas d'en Raül per comunicar: "Fruit d'una frustració. Tothom em preguntava que feia un eurodiputat i vaig voler acostar la meva activitat i reduir un cert dèficit comunicatiu. Que ningú tingués l'excusa de dir que no sap que fem al Parlament Europeu".
Escollir un lloc
Abans d'obrir el bloc va triar i remenar per la xarxa. Es va decidir pels blocs de MesVilaWeb. Va fer-ho per afinitat amb el projecte i la xarxa de VilaWeb. Perque l'eina i interfícies eren molt fàcils d'utilitzar i tenien certa gràcia i possibilitats estètiques.
Com ha de ser un bloc
Un bloc personals, sobretot, ha de ser personal. Que transmeti la identitat i manera de ser i pensar de qui el fa.
Constància en la publicació dels apunts
En Raül publica fins a tres apunts diaris. Evidentment és un nivell de productivitat molt alt. Ell destaca que, sobretot cal una constància i una regularitat. Constància, si, però atenció a la saturació, pensa que 1 o 2 apunts diaris són suficients. de la mateixa manera que un de setmanal és correcte si es manté una regularitat.
Destaca com a lamentable els blocs fets arran de campanyes electorals que tenen des de fa mesos l'últim apunt electoral i ningú s'ha preocupat de fer quatre ratlles finals tancant el bloc.
Comentaris als apunts
El seu bloc permet que tothom faci comentaris. Per ell és útil per mantenir un contacte directe sobre el que escriu. No els contesta pas tots. Habitualment no contesta els anònims i alguns els esborra ("no cal aguantar pocasoltades").
El 90% dels comentaris acostumen a ser crítics i la resta... són comentaris positius o felicitacions cap a l'activitat.
Previsió
Treballa amb esborranys que publicarà els dies propers i altres que ja acabats té pendents de publicar. A vegades no arriben a veure la llum. Això li dona certa "nevera" que permet mantenir la constància i la regularitat.
El redactat i l'estètica
Es curós en el redactat i els aspectes estètics que faciliten la lectura. Intenta buscar un títol atractiu i cuidar de manera especial el primer paràgraf (entradeta). Cuida la redacció que intenta ser senzilla i clara. Fa salts de paràgraf regulars i canvis tipogràfics per ajudar a destacar aspectes del text (negretes, cursives...). També fa una repàs cuidat de l'ortografia i dels errors de picatge. També intenta que tots els apunts portin una fotografia.
Les categories
Intenta sistematitzar els apunts a partir de les categories (una funcionalitat dels blocs de MesVilaWeb). D'aquesta manera ajuda que els seus lectors puguin seguir els fls temàtics dels seus apunts.
Una altra opció, més enllà de les temàtiques dels apunts, és que un mateix autor pugui tenir més d'un bloc i que a cadascun li doni una orientació concreta (això ha succeït a alguns blocaires arenyencs que ja tenien bloc i recentment n'han obert de nous a arenyautes.cat, i els hi han donat una orientació concreta)
Tipus d'apunt (de que escric?)
- Fas un apunt de collita pròpia d'inici a fi.
- Publiques un article sencer (que també has publicat a un mitjà o no has pogut publicar...)
- Trobes un article interessant per Internet (possiblement un altre bloc) en copies un fragment o el cites, fas un comentari personal i l'enllaces.
- Cita d'una nota de premsa o un altra document de la pròpia organització (en el cas d'en Raül, el PE)
- Arran de l'actualitat recuperes i enllaces apunts antics publicats al mateix bloc, sigui per certificar el que ja s'anunciava o corregir errors del que es deia (coherència del discurs)
Fotografies
La principal galeria d'imatges d'en Raül és la BBC (perque sempre la troba, però sobretot pel tamany que li ofereixen que no ha de retocar-lo). Sempre cita l'autoria o la font. I al final del mateix apunt intenta fer una explicació de la foto (a l'estil del peu de foto peridodístic)
Llengua
Utilitza el català com a llengua dels seus apunts però quan agafa fragments de notes o documents no acostuma a traduir-los i, aleshores utilitza la cursiva per diferenciar el canvi de llengua
Enllaços
Intenta enriquir les referències que posa amb els seus enllaços corresponents. Tant als webs o directament als documents que cita, com en el cas de referències pròpies a antic apunts seus que tenen relació amb el que explica.
Estadístiques
El nombre de lectures dels apunts són un bon indicador de com cal treballar i quins temes interessen més que d'altres. De totes maneres no cal obssesionar-se. Ell està ep ecialment content dels nivell d'audiència que ha aconseguit i que li permet estar satisfet respecte a l'objectiu de difussió de la tasca parlamentària.
Espero que aquests apunts us serveixin i també us animin a obrir un bloc o a replantejar la vostra "estratègia comunicativa" :-) Estic d'acord que la regularitat és un element clau, però que quina és la periodicitat dels apunts se la marca cadascú i tampoc cal atabalar-se. En Xevi, per exemple, conscient del temps que disposa s'ha reservat els dilluns al vespre per escriure i no falla a la seva cita setmanal (bé, no fallava... sembla que ara fa unes setmanes que no manté el ritme, però té excusa).
Els i les que ja teniu experiènciaen el tema blocaire us convido que doneu la vostra opinió i afegiu el que us sembli convenient. Hi ha un aspecte que valoro dels apunts és la capacitat de síntesis, és a dir, que no siguin massa llargs, per garantir que la lectura sigui completa però ja heu vist que no ho he aconseguit...

February 2007

@oriolferran
Som-hi!
Som-hi!
Iniciativa per Catalunya Verds d'Arenys de Mar ha decidit presentar candidatura pròpia a les properes eleccions municipals. Es va decidir ahir a la nit i avui s'ha comunicat al president de la plataforma VIA-Veïns Independents d'Arenys. Ha estat una setmana intensa de reunions i per ICV no ha estat gens fàcil decidir retirar-se d'un projecte que havia nascut de la voluntat de trobar noves fórmules per impulsar la participació de la ciutadania en la política local i els assumptes públics.
“Les expectatives que ICV havia posat en aquest projecte no s'han vist prou recollides i ha obligat, malauradament, a renunciar al projecte que teníem en comú” així s'ha explicat en el comunicat que s'ha fet públic aquest vespre. També s'ha remarcat que la decisió de no participar en el projecte de VIA s'ha pres pel desacord en l'elaboració de la llista però s'ha remarcat que cap cas era per l'elecció del candidat que es va votar dilluns i que ICV ja havia recolzat a la reunió que es va fer dimarts.
ICV anirà amb les seves sigles a les properes eleccions municipals. I he acceptat ser el cap de llista. Fer aquest pas d'encapçalar una candidatura no ha estat una decisió fàcil. D'entrada els aspectes familiars i professionals i com es poden compartir i que convisquin amb aquesta nova responsabilitat. No ha estat una decisió fàcil i no pas per ganes, els qui em són més propers ho saben. El repte l'encaro amb tota fermesa i il·lusió i amb l'objectiu d'implicar en aquest projecte a tots i totes els qui reclamem noves formes de fer política i que, situats en un espai ideològic i polític, entenem que hi ha noves maneres de fer les coses.
El treball d'ICV no s'ha aturat i, certament, aquests darrers mesos ha estat especialment intens i de molt contacte i reflexió amb la realitat arenyenca. Cal un canvi al Govern municipal i en les seves polítiques. És un repte que l'Ajuntament es retrobi amb els seus veïns i veïnes. S'ha d'aconseguir una nova sintonia i compromís col·lectiu de la comunitat amb tot allò públic.
A través del bloc i la llista d'arenyautes us faig l'anunci públic de la candidatura i comparteixo aquestes primeres idees, ara mateix un xic improvitzades. Vull deixar testimoni explicit d'aquestes primeres hores i que la meva comunitat digital, que ara mateix és un element clau de l'actual Arenys de Mar, sigui la primera a saber-ho.
Pau i bits
Oriol Ferran i Riera

January 2007

December 2006

November 2006

October 2006

September 2006

August 2006