històric entrades

eulalia

April 2014

March 2014

January 2014

December 2013

November 2013

October 2013

September 2013

August 2013

June 2013

May 2013

April 2013

March 2013

February 2013

January 2013

December 2012

November 2012

October 2012

eulalia
TALLER: LA MORT PER APRENDRE A VIURE SENSE POR
TALLER: LA MORT PER APRENDRE A VIURE SENSE POR

Quin impacte té en tu la paraula mort?
Si prefereixes no pronunciar-la en veu alta, ni parlar-ne ni tan sols pensar-hi... aquest Taller és per a tu!
I si et digués que no és la mort que t’angoixa sino el que en penses i creus d’ella? Tot és tan fàcil com transformar les creences que ens limiten i atrevir- nos a viure lliures, responsables i sense excuses.
La vida és un cicle infinit de naixament, mort i renaixament. La creença que tinguem sobre la mort condiciona la nostra vida sencera, els nostres projectes, relacions, pensaments i emocions.
Ens preparem per a qualsevol eventualitat, la majoria de vegades per a temes incerts que probablement mai passaran. La única certesa que tenim és la mort i paradoxalment no en volem ni sentir a parlar.
Viure la mort en consciència permet viure la vida amb consciència.
A través d’aquest taller prendrem consciència de les creences que fan que no visquel la mort com a cicle natural de la vida, aprendrem a valorar i identificarles petites morts de cada dia i les grans morts que la vida ens regala que són indispensables per a la nostra evolució i transformació.
Dissabte dia 3 de novembre de 10:00 a 18:30.
Diumenge 4 novembre, de 10:00 a 13:00, Meditació per al desarrelament.
Aportació al Taller: 70 € si vens dissabte i diumenge, amb dinar inclós. Si només vens dissabte, 60 €, i si només vens diumenge, 20 €.
Facilitadora, Eulàlia Casas, professora de Ioga i coach.
A Lalia Ioga Arenys de Munt.
Reserva la teva plaça a 670041939 o hola@lalia.info 

eulalia
Clarificador
Clarificador
” Mira que he comprat!”, em va dir en Borja tot orgullós quan va arribar de treballar, ” Clarificador d’aigua. Si amb aquest producte l’aigua de la piscina no queda clara, dimiteixo!”. A principi de l’estiu la piscina ens tornava boixos, no hi havia manera de fer l’aigua neta.
Vam tirar obedientment la dosi justa de producte a l’aigua amb aquella il.lusió de nen a la nit de reis. L’endemà, només llevar-nos vam anar a la piscina amb la esperança que el miracle s’hagués dut a terme.
” Quina merda! Està plena de núvols de porqueria, borrissols de pols i taques marrons. Clarificador? No se de que!”, vaig dir tota indignada. En Borja sense dir res, va agafar l’aspirador, i amb tota la parsimònia el va passar incidint especialment en els borrissols, núvols i taques de pols. En menys de mitja hora la piscina estava més clara i transparent que mai. Va ser necessari que tota la porqueria es fes evident, sortís a la superfície per tal de que la poguéssim el.liminar d’arrel.
Sovint, quan comencem a meditar de forma disciplinada o emprenem un procés personal i espiritual per a clarificar la nostra ment, asserenar el nostre esperit i donar espai a la nostra ànima, resulta que en comptes de sentir la pau, la harmonia i la connexió amb l’Univers sencer, ens passa tot el contrari. Ens sentim rabiosos, ens enfadem amb tothom, la nostra ment s’accelera i sembla que la nostra vida hagi estat posseïda per mil dimonis. Llavors, espantats, la majoria de vegades, abandonem el treball que vam iniciar amb tanta il.lusió. ” Começo a meditar… a fer ioga… a treballar-me… i estic pitjor que abans… saps què, ho deixo!”.
El que no sabem és que per a quedar nets i transparents, és necessari que tota la “porqueria” emmagatzemada en el nostre subconscient surti a la llum, per a que la poguem veure i amb coratge i serenitat, el.liminar d’arrel per sempre més. La meditació i el treball espiritual ve a ser com el Clarificador de la piscina, permet que tota brutícia surti a la superfície per a ser netejada.
I tu, de quina manera utilitzes el “clarificador” en la teva vida?

September 2012

August 2012

July 2012

June 2012

eulalia
Has perdut el Nord.
Has perdut el Nord.
"Estàs perduda, fracassaràs, estàs malalta... has perdut el Nord...", em deia el meu pare cada vegada que tenia ocasió de fer-ho.
D'això fa deu anys, acabava de morir la meva germana Mireia i en menys d'una setmana vaig decidir separar-me del meu marit, després de deu anys de matrimoni i cinc fills en comú. Pensant-ho bé, el panorama era un híbrid entre un culebrot i una novel·la per entregues de Dickens. Jo no veia res de tot això, l'únic que sentia era una necessitat imperiosa de tirar endavant la meva decisió, era una qüestió de vida o mort. Mai abans havia tingut res tant clar, " ho faig, peti qui peti, sinó em moro".
" Torna a ser la d'abans!", em recriminava constantment. Només pensar-hi em desinflava com un globus, em queia l'ànima als peus, " La d'abans? Amb el que m'ha costat arribar fins aquí... si ho faig m'agafa una depressió....i em moro".
Malgrat els pronòstics més horrorosos de fracàs, sense un duro i cagada de por, jo vaig seguir endavant, " fes-ho o estàs morta...", em deia contínuament la veu al meu interior.
Escric aquestes paraules amb un somriure compassiu cap a mi, cap al meu pare i totes les persones que em van alertar del fracàs, ara comprenc molt bé els mecanismes del despertar, cosa que fa deu anys em vaig limitar a obeir cegament. He comprès que hi ha un estat intern que t'avisa que ha arribat el moment del canvi i és el desànim, el sentir-se mort en vida, també he comprovat que la por és un motor per a la transformació excel·lent i que entre la por o el desànim, sempre hem d'escollir la primera. També he entès que quan un desperta i inicia un canvi important, desperta la por, els dubtes, la rabia i tot tipus de projeccions de qui l'envolta, " has perdut el nord", no és res personal, sinó que té a veure principalment amb el procés de qui ho pronuncia, que traduït en el seu significat més profund seria " com s'atreveix a fer el que jo no goso?".
Per a què escric això? Per recordar-me i recordar-te que cada vegada que ens diguin "has perdut el nord, estàs boja, no te'n sortiràs", és el senyal inequívoc de que anem bé, que precisament hem trobat de nou el rumb. I que si sentim por amb una barreja d'entusiasme, seguim endavant, tot està bé i s'organitzarà de la millor manera per el nostre aprenentatge.
I tu, quan perdràs el Nord?

May 2012

April 2012

March 2012

February 2012

January 2012

December 2011

November 2011

October 2011

September 2011

August 2011

July 2011

June 2011